Radisson Blu Golden Sands

Malta, Malta

već od 849€

Opis destinacije

Malta je mala nezavisna grupa ostrva u južnom Mediteranu i predstavlja optimalnu destinaciju za aktivan odmor. Ljubitelji vodenih sportova ovde imaju mogućnost da iskuse fascinantan svet iznad i ispod vodene površine. Takođe, Malta se može pohvaliti svojom burnom istorijom koja je trajala vekovima unazad. Maltežanski arhipelag se nalazi na oko 96 km od juga Sicilije i 290 km od Severne Afrike. Sačinjavaju ga tri naseljena ostrva Malta, Gozo i Comino, kao i nenaseljena ostrva Cominotto i Fifla. Svoje ime Malta je dobila po feničanskoj reči Malet, što u prevodu znači luka ili skrovište, a vekovima je pre svega, bila tvrđava. Malta je ostrvo puno tajni. Na primer, još uvek se ne zna ko je podigao hram u obliku lista deteline na stenovitoj južnoj obali pre 4.500 godina. Ono što se može reći sa sigurnošću je da je to bio veoma pobožan narod i da su brojne generacije podizale ogromne hramove, za šta je bila potrebna nezamisliva snaga (megaliti od kojih su hramovi izgrađeni bili su teški oko 50 tona). Mnoge civilizacije su naseljavale ostrvo i i na njemu ostavile delove svoga nasleđa. Tokom godina, smenjivala se vladavina između Feničana, Grka, Kartaginjana, Saracena i Normana. Zatim su 1530. godine na obale pristigli vitezovi reda Sv. Jovana, koji su arhipelag dobili na poklon od Čarlsa V. Englezi, Francuzi, Italijani i Nemci su se kasnije smenjivali na ovim ostrvima. Srednjevekovne crkve i britanske kolonijalne građevine predstavljaju kamene svedoke kulturnog nasleđa. Arapski uticaji nisu evidentni samo u jeziku, već i u građevinama i kuhinjskim specijalitetima. Malta je takođe veoma popularna kod ronioca. Stenovite obale nude uzbudljive podvodne lokacije, uključujući i pećine. Mnogo mladih ljudi dolazi na Maltu i da uči engleski jezik. Turistička mesta su veoma živa, ali ukoliko putujete nekoliko kilometara dalje unutar kopna, učiniće vam se kao da je vreme zapravo stalo. Kružna tura predstavlja odličnu priliku da posetioce upo

Informacije

SMESTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Opis smeštaja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja

Nalazi se u zalivu Golden Bay, na oko 20km udaljenosti od aerodroma i oko 16km od glavnog grada Valeta.

Hotel je smešten na obalama Golden Bay, u neposrednoj blizini nalazi se autobusko stajalište a na samo 10 minuta vožnje nalazi se luka iz koje polaze trajekti za Gozo. Hotel karakteriše miran ambijent, a svojim sadržajem pogodan je kako za mlade tako i za porodice sa decom.

Za decu su tu dečiji bazen, animacija, dečiji meni, čuvanje dece i krevetac na zahtev.

Hotel se nalazi na svojoj plaži, upotreba ležaljki i suncobrana je besplatna.

Hotel raspolaže sa 329 smeštajnih jedinica raspoređenih u četiri bloka. Sve sobe imaju balkon ili terasu, WiFi, mini bar, TV sa satelitskim kanalima, klima uređaj.

Plaćaju se: telefon i room service.

Usluga je noćenje sa doručkom ili polupansion (samoposluživanje, izbor više jela). Hotel u svom sastavu ima nekoliko restorana i barova: Agliolio Restaurant, Essence Restaurant, Flavours Restaurant, Pebbles Bar & Ice Cream Parlour, Mokka Lobby Bar & Terrace  i Swizzles Bar.

Hotel u svojoj ponudi ima dva bazena na otvorenom, jedan zatvoreni bazen koji se greje, sportovi na vodi, centar za ronjenje, tenis, fitnes centar, masaže, aromaterapija, hamam, frizerski salon, menjačnica, konferencijska sala.

Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

FT

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Zimovanje

2020 / 2021